Robert Kennedy komt op voor bevingsgedupeerden

© Flickr/WEBN-TV (Creative Commons)
Robert F. Kennedy Jr., de zoon van de in 1968 vermoorde presidentskandidaat en neef van de eveneens vermoorde president JFK, komt op voor de gedupeerden van gaswinning in Groningen.
De advocaat spreekt op 16 juni in Amersfoort op een congres over duurzaamheid. In een persbericht over dat evenement vergelijkt hij de onrust rond de gaswinning in Groningen met de onrust over schaliegaswinning in de Verenigde Staten.

Oklahoma

Volgens Kennedy kwamen er vijf jaar geleden jaarlijks maximaal drie serieuze aardbevingen voor in de staat Oklahoma. 'Tegenwoordig zijn dat er soms drie per dag.'
'De vraag die de mensen in Nederland zich moeten stellen luidt: 'Hoe zorgen we ervoor dat we het land achterlaten voor onze kinderen met dezelfde mogelijkheden, welvaart en gezondheid, als die wij van onze ouders hebben gekregen?', aldus Kennedy.
Kennedy was lid van de commissie die de gouverneur van New York adviseerde om schaliegaswinning te verbieden. De gouverneur nam dat advies over. Ook procedeerde hij met succes tegen bedrijven die afval loosden in de rivier de Hudson.