Ondernemers Zuidhorn willen winkels zondag open

© FPS / Jos Schuurman
Mogen winkels in Zuidhorn ook op zondag open gaan? Winkeliersvereniging Zakenkring Zuidhorn dringt hier opnieuw op aan bij de gemeente.
Met een brief aan de gemeenteraad wil de winkeliersvereniging een maatschappelijke discussie op gang brengen, om zondagopenstelling toch mogelijk te maken.

Aantrekkingskracht

Volgens de winkeliers gaan klanten nu naar omliggende plaatsen, waar de winkels wel op zondag open zijn. Dat is met name de stad Groningen. Zondagopenstelling van winkels in Zuidhorn is volgens de ondernemers goed voor de lokale economie en voor de aantrekkingskracht van de gemeente Zuidhorn.

Principes

'Laten wij niet vasthouden aan regels en principes die geen recht doen aan de behoefte van de consument, maar laat de consument bepalen wat voor hem het beste is', staat in de brief. 'Niet opengaan op zondag betekent per definitie geen klanten, dus geen omzet.'
De kans is overigens klein dat Zuidhorn zondagopenstelling mogelijk maakt. In het bestuursakkoord hebben de ChristenUnie, het CDA en GroenLinks nadrukkelijk opgenomen dat de winkels op zondag dichtblijven.