Robin IJzerman is de winnaar van Café Martini XL

Robin IJzerman uit Groningen is de winnaar van de talentenjacht Café Martini XL. Zij werd vrijdagmiddag live in de uitzending van Radio Noord verrast door verslaggever Ronald Niemeijer.
Robin IJzerman is 23, woonachtig in Groningen en heeft de opleiding Muziek gevolgd aan het Noorderpoort. Daarna is ze vooral solo aan de slag gegaan en treedt ze regelmatig op. Momenteel werkt zij ook bij De Rijdende Popschool Nederland.
Tijdens de uitzending van Cafe Martini XL op Tweede Pinksterdag selecteerde de jury uit de acht optredens vier talenten voor de finale: Wally’s Playground, Savannah, Mercy & Malice en Robin IJzerman. Deze vier hebben de afgelopen dagen met elkaar gestreden om de winst.
Elke dag kwam één van de vier talenten langs bij Radio Noord voor een interview en een oproep aan het publiek. Heel lang bleef het een close call tussen Robin IJzerman en Mercy & Malice. Uiteindelijk nam Robin IJzerman toch de leiding en wist zij de overwinning naar zich toe te trekken.
Morgen (zaterdag 30 mei) treedt Robin nog een keer live op bij het Radio Noord-programma Café Martini. Ook wint zij een masterclass en een optreden tijdens de Nacht van Noord, samen met het Noordpool Orkest.