Veiling dreigt voor kantoren Euroborg

Een deel van de Euroborg staat te koop. Het gaat om Euroborg Offices, het kantorendeel van het sportcomplex. De kantorenring van bijna 6.500 vierkante meter wordt ter veiling aangeboden op de website van Boekenrode Bedrijfsmakelaars & Taxateurs.
De
spreekt van een online executieveiling. De veiling zou zijn aangevraagd door de ING Bank, die samen met de Rabobank een hypotheek heeft op de kantoren. De kantoren staan volledig los van Euroborg NV, de eigenaar van het andere deel van het stadion.

Oplossing

De veiling staat gepland op 7 juli, maar of het zover komt is de vraag. Huib Boissevain van belegingmaatschappij Annexum reageert stellig: 'Ruim voor die datum is er een oplossing. We zitten met twee banken om tafel om de problemen op te lossen. Eén van die twee banken vindt het niet snel genoeg gaan en vraagt nu een veiling aan, maar wij gaan gewoon betalen.'
Om tot betaling over te gaan voert Annexum gesprekken met nieuwe financiers. Het bedrijf verwacht daarover binnen twee weken duidelijkheid.

Beleggingsfonds
Overigens is Annexum niet zelf de eigenaar van de kantoren in de Euroborg. Het bedrijf werkt in opdracht van een beleggingsfonds dat geld beheert van 1.300 particuliere beleggers. Boissevain: 'Dit fonds heeft panden in heel Nederland. Door de crisis hebben veel vastgoedfondsen problemen. Dat geldt ook voor dit fonds.
Al vanaf de bouw van de Euroborg is een deel van het complex in handen van particuliere beleggers. Euroborg Office was ooit in handen van Ballast Nedam. Die verkocht het door aan een beleggingsfonds. De huuropbrengst van de kantoren bedraagt bijna één miljoen euro per jaar.

Bezetting

Volgens Annexum is de bezetting van Euroborg Office goed. Dat bevestigt ook Ellen van der Klyn van Hofbeek Makelaars, die als tussenpersoon optreedt tussen Annexum en de huurders. Het makelaarskantoor in de Stad reageert verrast op de aangekondigde veiling: 'Ik weet van niets. De zaken gaan prima. Ik heb vanmorgen nog contact gehad over een nieuwe huurder.'
ING wil nog niet reageren op de kwestie.