Leekster Eagles mist promotie na strafschoppen

De zaalvoetballers van Leekster Eagles hebben de finalewedstrijd om promotie naar de Eredivisie na strafschoppen verloren van ZVV Den Haag. De stand na verlening op neutraal terrein in Heerhugowaard was 4-4.
Door het verlies speelt Leekster Eagles volgend seizoen opnieuw in de Eerste Divisie.

Droomstart

In de eerste helft was Leekster Eagles duidelijk sterker dan de tegenstander uit Den Haag. Petrit Hoxhaj schoot de ploeg uit Leek op voorsprong: 1-0. Jongeling Amine Ajouaou deed daar even later een schepje bovenop. De 19-jarige zaalvoetballer prikte de 2-0 binnen.

Comeback

Maar in het begin van de tweede helft maakten de Hagenezen een comeback. Ze scoorden in de eerste tien minuten na rust drie keer en kwamen op voorsprong.

Alles of niets

In de slotfase gaf Leekster Eagles constant druk. Pas één minuut voor tijd maakte de ploeg van Bas Lulofs gelijk. Freddie van der Velden schoot een vrije trap raak.
In de reguliere speeltijd eindigde de wedstrijd in 3-3.

Verlenging

De beste kans voor Leekster Eagles in de verlenging is voor Karim Layeb, maar hij treft de lat. Even later scoort Mo Laari wel voor Den Haag. Hij schoot een vrije trap snoeihard tegen de touwen: 3-4. Maar Leekster Eagles gaf zich opnieuw niet gewonnen. Amine Ajouaou schoot beheerst de 4-4 binnen.

Strafschoppen

Door de gelijke stand kwam het uit op strafschoppen. Bij Den Haag gingen alle drie de strafschoppen raak. Bij Leekster Eagles miste Freddie van der Velden.