Redders Leekster Eagles: 'Wij waren klaar voor de Eredivisie'

Het was een bijzonder seizoen voor zaalvoetbalvereniging Leekster Eagles. De adelaars ontsnapten in september aan een failissement, maar waren vrijdagavond alweer dichtbij promotie naar de Eredivisie.
Leekster Eagles verloor vrijdagavond
na strafschoppen.

Geldschieters

In september besloten sponsoren met een hart voor de club, Peter Bult en Peter Kuil, samen Leekster Eagles te redden van een faillisement. De heren hebben de intentie om de club meerdere jaren te sponsoren. 'Bij promotie zou de begroting omhoog gaan', vertelt Kuil. 'Dat was allemaal helemaal afgedekt.'

Trots

Zo ver is het allemaal niet gekomen, want Leekster Eagles blijft in de Eerste Divisie. Desondanks zijn Bult en Kuil trots op de prestaties van de club. 'Dit jaar hebben we de organisatie weer op orde gekregen en het team heeft boven verwachting gepresteerd. We zijn erg trots', vertelt Bult.

Toekomst

Leekster Eagles is volgens de heren klaar voor het volgende seizoen. 'Waarschijnlijk komen er nieuwe spelers bij om de selectie te verbreden', zegt Kuil. 'We gaan gewoon door en volgend seizoen pakken we wel die promotie', besluit Kuil.