Tweede duurzame foodtruck is voor Groningen

Foodtrucks. In grote steden in Amerika zijn de rollende keukens niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De foodtruck van Herman van Vliet staat volgend weekend op het festival de culinaire verleiding op het Ciboga-terrein in de stad Groningen.
De foodtruck is in feite een oude ambulance van de marine, een Citroën uit 1977. 'Dat past bij ons concept van joie de vivre. Toen ons leven nog goed en gezond was,' volgens Van Vliet.

Blaarkop

Vanuit de omgebouwde Citroën -er zit een keuken in - verkoopt Van Vliet streekproducten. 'Heerlijk, eerlijk voor mens. dier en natuur, regionaal en seizoensgebonden eten', licht hij toe. Een broodje hamburger is dus niet zomaar een schijfje uit een diepvriesverpakking, maar vlees van een Fries roodbont-rund. 'In Groningen zouden we dat van de blaarkop doen.' En hij heeft altijd iets vleesloos, want, zegt Van Vliet: 'vegetariërs denken goed na over eten.'

Elektromotor

De ondernemer is bezig met een crowdfundingactie om de truck zelf ook duurzaam te maken, met een elektromotor.

Ondernemers gezocht

Van Vliet is ook op zoek naar franchise-nemers, om zelf met een truck op pad te gaan. Want de eerste foodtruck is Fries en de tweede moet in Groningen komen. 'Maar de ambities zijn groter. Ik denk dat het in heel Nederland moet, trucks die regionaal eten verkopen.'