Felix Maginn (Moke): 'al onze instrumenten zijn verbrand'

© RTV Noord
De Groninger Felix Maginn is met zijn band Moke zwaar gedupeerd door de brand bij het Amsterdamse muziekcentrum Melody Line. Al hun instrumenten, computers en harde schijven zijn door de brand verwoest.
Garsthuizen

Maginn heeft de ravage zelf nog niet gezien. Zondagmiddag reed hij met zijn vrouw nog op de Eemshavenweg richting Amsterdam om af te spreken met de andere bandleden.
De zanger woont sinds vier jaar in Garsthuizen. In 2012 werd hij benoemd tot ambassadeur van Groningen.

Heel veel geld

Hij kan dus nog niets zeggen over de totale schade, maar het gaat volgens hem om heel veel geld. 'Alles wat we in meer dan tien jaar hebben opgebouwd. Behalve de materiële waarde hadden veel instrumenten ook emotionele waarde, bijvoorbeeld een favoriete gitaar. En onze drummer had maar liefst vijf drumkits staan bij Melody Line.'

Let it Burn

'Optreden wordt de komende tijd dus moeilijk', aldus Maginn. 'En dat is extra jammer omdat we net onze nieuwe single uit hebben. Hij heet, je gelooft het niet, 'Let it Burn'.' Dinsdag zou hij optreden op 3FM. Hoe dat moet is nog onduidelijk.

Demo's en ideetjes

Op de verwoeste computers en harde schijven stonden ook demo's en opnames van 'ideetjes'. 'Of we daar een recente back-up van hebben, moeten we nog uitzoeken', zegt Maginn.

Ramp

'Het is een ramp, niet alleen voor ons maar ook voor de andere bands die er hun spullen hadden staan en voor de mensen van Melody Line zelf.'
'Gelukkig is er niemand gewond geraakt. We wensen de eigenaar en collegamuzikanten veel sterkte,' schrijft de band op zijn Facebookpagina.