Tribune voor nieuwe omstreden brug blijft leeg (update)

Tot zaterdagnacht is er gewerkt om brugdelen van elk 350 ton te plaatsen in de nieuwe Sontbrug over het Eemskanaal. Laatste update: 20.50 uur.
De brug is de langste brug van de stad en verbindt Meerstad en hartje Groningen met elkaar.
Voor het plaatsen van de zware delen werden veel toeschouwers verwacht en daarom stonden er tribunes. Maar net als eerder dit weekend liep iedereen aan de zitplaatsen voorbij. Slechts af en toe kwamen er wat toeschouwers kijken naar de bouw.

Onderbetaald

De bouw van de brug is niet onomstreden. Buitenlandse uitzendkrachten die werken aan de brug worden structureel onderbetaald. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie.
De bouw is een overheidsproject. Wethouder Paul de Rook liet eerder weten de hoofdaannemer nog een keer op zijn verantwoordelijkheid te wijzen, maar verder niet zelf in te grijpen.

Fatsoenlijk

PvdA-Kamerlid Van Dekken begrijpt dat niet. 'Veel beter is dat de wethouder met de aannemer om tafel gaat zitten om het op een fatsoenlijke manier te regelen. Ik neem aan dat hij het goed meent, maar laten we de krachten bundelen om te zorgen dat het probleem wordt opgelost.

Update 20.50

Wethouder De Rook laat zondagavond weten dat er intussen contact geweest is met de hoofdaannemer en dat hij zo spoedig mogelijk om tafel gaan om dit op te lossen.