Actievoerders bezetten buurthuis in Bellingwolde (update)

Actievoerders hebben maandag Buurthuis De Brug in Bellingwolde bezet. Ze zijn het niet eens met het feit dat het contract met de beheerders per direct is beëindigd. Laatste update: 16.35 uur.
Vijftien mensen eisen een gesprek met wethouder Bart Huizing. De groep bestaat uit bezoekers en vertegenwoordigers van diverse verenigingen uit het dorp.
'De afgelopen acht jaar hebben we vier of vijf beheerders gehad', legt Jan Oosterveld namens de actievoerders uit. 'Het echtpaar dat het buurthuis nu beheert heeft het fingerspitzengefühl.Ze doen het heel erg goed en creëren een sfeer waar jong en oud met elkaar ontspannen omgaan.'

Actievoerders

En dat willen de actievoerders graag zo houden. 'We zijn bang dat dit verandert als er nieuwe beheerders komen', stelt Oosterveld.

Update 16.35 uur:

Wethouder Bart Huizing laat weten in gesprek te gaan met de actievoerders. Maandagavond spreekt hij met Stichting Buurthuis De Brug en de actievoerders.
De gemeente heeft een contract met de stichting, die op haar beurt weer een overeenkomst heeft met de pachter. 'Wij gaan er niet tussen zitten', zegt Huizing.
Het gesprek heeft dan ook een ander doel. 'Hoe gaan we ervoor zorgen dat verenigingen daar dinsdag ook terecht kunnen? Zij mogen hier niet de dupe van worden.'