Slachtoffer verkeersruzie wil geld voor val op stoeprand

© Jos Schuurman/FPS
Een man die in 2011 na een verkeersruzie op de Houtweg in Farmsum met zijn hoofd op een stoeprand belandde, eist ruim 20.000 euro schadevergoeding van zijn belager. Het slachtoffer liep zwaar hersenletsel op en functioneert niet meer volledig.
Zo kan hij alleen nog maar eenvoudig administratief werk doen.

Cabrio

De verdachte is een 29-jarige man uit Appingedam, die inmiddels in Dordrecht woont. Op 23 april 2011 reed hij met zijn BMW-cabrio over de Hogelandsterweg. Het slachtoffer, dat in een bedrijfsauto op pad was, ergerde zich groen en geel aan het rijgedrag van de Damster.

Stomp

Op de Houtweg in Farmsum stopten beide wagens, waarna een ruzie ontstond. Daarbij werd gespuugd, geduwd en getrokken. De 29-jarige verdachte zou het slachtoffer een stomp in het gezicht hebben gegeven. De man viel achterover, belandde met zijn hoofd op de stoeprand en raakte bewusteloos.

'Duwen'

Volgens de verdachte gaf hij echter geen klap, maar had hij de man van zich afgeduwd omdat hij tegen zijn auto werd gedrukt.

Werkstraf

Behalve een schadevergoeding eiste de officier van justitie een taakstraf van zestig uur. Daarbij werd rekening gehouden met het feit dat de rechter-commissaris het zo druk had, dat de zaak niet eerder kon worden behandeld.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.