Raad Oldambt stemt voor haalbaarheidsonderzoek Outlet

© RTV Noord / Mario Miskovic
De gemeenteraad van Oldambt zal niet in de weg liggen bij het haalbaarheidsonderzoek voor een Factory Outlet Center (FOC) in Winschoten.
De voltallige raad ging maandagavond akkoord met de intentieovereenkomst tussen de gemeente en projectontwikkelaar VastGoud. Het komende jaar doet de ontwikkelaar onderzoek naar de haalbaarheid van een FOC in het huidige Lucasziekenhuis. 

Kritisch

De politieke partijen zijn allen positief, maar ook kritisch. 'De cijfers zijn misschien wat positief voorgespiegeld, maar als je alle cijfers halveert, dan is het nog steeds positief voor Winschoten', zegt raadslid Gert Jan Bolt (ChristenUnie).
'Maar we moeten wel het hele gebied er bij betrekken, zodat iedereen kan profiteren', vult PvdA-collega Lex Geesink aan.

'Funshoppen in Winschoten'

De SP zegt onder de indruk te zijn van de investering van 65 miljoen euro. 'Wij wachten nu graag het onderzoek af', aldus fractievoorzitter Martin Viel. 'Als het FOC door gaat en de Wereldbazar gaat ook door, dan kunnen we straks echt funshoppen in Winschoten', zegt Johnny de Vos (D66).
Wethouder Laura Broekhuizen (PvdA) is vanzelfsprekend tevreden. 'We gaan het komende jaar op reis met elkaar om te zien of het een haalbare kaart is. We gaan het individuele belang van de ontwikkelaar afwegen tegen het algemeen belang.'