'Overgewicht is Groningse Rhodina fataal geworden'

De gemeente Groningen heeft eerdere waarschuwingen over het gewicht van de gezonken werkboot Rhodina in de wind geslagen. Dat beweren bronnen tegenover RTV Noord.
De boot werd onlangs grondig verbouwd en voorzien van allerlei nieuwe apparatuur. Er is voor duizenden euro's een nieuwe kraan, dieseltank, verbrede stuurhut en aggregraat op gezet.

'Duikboot'

Daardoor is de boot een stuk zwaarder geworden en werknemers van de Milieudienst noemden de boot spottend 'duikboot'. Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van werknemers richting de leidinggevenden, leed de Rhodina maandag schipbreuk in de Groningse diepenring.
Een speciaal bergingsteam moest er 's avonds aan te pas komen om de boot te bergen. De boot wordt gebruikt voor onderhoud aan de grachten en het opruimen van zwerfvuil in het water.

Onderzoek

Hoe groot de kans is dat de sloep weer gebruikt kan worden, is niet bekend. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt onderzocht of overgewicht inderdaad de oorzaak is van het zinken van Rhodina: 'We houden op dit moment alle opties open.'
De gezonken werkboot #rhodina van de gemeente Groningen wordt geborgen #rtvnoord pic.twitter.com/Vwmu09xhA5
— Peter Steinfort (@petersteinfort) 1 juni 2015