Boze raadsleden verlaten vergadering Hoogezand-Sappemeer

De leden van drie fracties in Hoogezand-Sappemeer hebben maandagavond boos de raadsvergadering verlaten. Ze waren het niet eens met de behandeling van het plan om Sportcentrum De Kalkwijck te verzelfstandigen.
Het gaat om de zeven leden van oppositiepartijen VVD, Lokaal Perspectief en de fractie Julia Polat. Volgens hen heeft een meerderheid van de raad twee weken geleden afgesproken dat er maandag nog geen definitief besluit zou worden genomen over De Kalkwijck.

Elf personeelsleden

Het Sportcentrum moet op eigen benen komen te staan en dat heeft gevolgen voor de arbeidspositie van de elf personeelsleden. De drie fracties waren in de veronderstelling dat een meerderheid van de raad meer tijd wil om de verzelfstandiging goed voor te bereiden.

Slechts een advies

Maar volgens burgemeester De Jonge ging het slechts om een advies van de raad en wilde het college het voorstel toch behandelen. Inmiddels was duidelijk geworden dat de vijf leden tellende fractie van de SP, onderdeel van de coalitie, ondanks eerdere bezwaren, toch akkoord zou gaan met het plan.

'Doen wij niet aan mee'

'Als wij nou onze eigen raadsbesluiten twee weken later aan de kant gaan schuiven, nou daar gaan wij gewoon niet aan meedoen', aldus fractievoorzitter Jaap Borg van de VVD.
Het voorstel werd uiteindelijk met 15 stemmen voor, 1 tegen en 7 onthoudingen aangenomen.