RTV Noord nu te lezen op de Apple Watch

RTV Noord is vanaf nu ook te lezen op de Apple Watch. Wie de laatste update van de iPhone-app van RTV Noord downloadt, kan het regionieuws lezen op zijn pols.
In de Apple Watch-app lees je de vijf laatste berichten van de website en apps van RTV Noord. Je kan ze koppensnellen of openen. Dan lees je het hele bericht en zie je de foto erbij. Ook ontvang je een bericht als er belangrijk nieuws is.
RTV Noord is samen met RTV Oost de eerste van de dertien regionale omroepen met een app voor de Apple Watch. De Groningse ontwikkelaar Peperzaken was er snel bij de app voor het kleine scherm te maken. De Apple Watch-app komt zo bijzonder vroeg: het slimme horloge is namelijk nog niet officieel te koop in Nederland. Wie de Apple Watch al wil bemachtigen, is nu nog aangewezen op een bestelling in het buitenland, zoals Duitsland of Frankrijk.
De Apple Watch-app is te gebruiken als je de nieuwste update voor de iPhone-app downloadt. Daarna heb je de keuze de applicatie ook op de Apple Watch te installeren.

Vernieuwingen andere apps

Eind mei kreeg de iPhone-app van RTV Noord ook al een update. Toen werd de app geoptimaliseerd voor de grotere beeldschermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De komende tijd zal de app worden voorzien van een opgefrist uiterlijk, zowel op iPhone en iPad.