Ook Hof spreekt Sappemeerse insulinemoeder vrij

© youngun / Flickr Creative Commons
De 35-jarige vrouw uit Sappemeer die haar anderhalf jaar oude gezonde zoontje in 2012 zou hebben ingespoten met insuline is dinsdag in hoger beroep opnieuw vrijgesproken.
Hoewel de vrouw haar zoontje 's ochtends uit bed heeft gehaald en alleen met hem op de kamer was, betekent dat volgens het gerechtshof in Leeuwarden niet dat zij hem ook de insuline heeft toegediend. De vrouw woonde destijds met haar partner en twee kinderen in Emmen.


Weinig bewijs

De aanklager had
ook om vrijspraak gevraagd. Ook volgens het Openbaar Ministerie is er te weinig bewijs. Iemand anders kan het ook hebben gedaan. De vrouw heeft steeds ontkend.
Volgens het hof wijzen de houding, verklaringen en gedrag van de moeder er niet op dat zij haar kind de insuline heeft toegediend. Ook zijn andere scenario's 'zeer wel denkbaar, zo niet aannemelijker dan het scenario dat de vrouw de insuline heeft toegediend', stelt het Hof.
De vrouw, haar destijds vierjarige dochter en haar inmiddels ex-man lijden alledrie aan diabetes. Daarom was er insuline aanwezig in het huis.
De rechtbank sprak de vrouw uit Sappemeer eerder ook vrij. Maar het OM bleef er daarna nog een tijd bij dat de moeder verantwoordelijk was en ging in hoger beroep.