Storm Meeden moet alsnog meer borden verwijderen (update)

© Martinus Kamphuis
De actiegroep Storm Meeden mag geen nieuwe protestborden plaatsen in Meeden. Ook moet de actiegroep bepaalde borden met kwetsende woorden verwijderen. (Update 21.03 uur)
Burgemeester Rein Munniksma van Menterwolde zegt dat hij daarover een afspraak heeft gemaakt met Jan Hendriks van de actiegroep.

Duitsers

Storm Meeden plaatste de afgelopen tijd borden uit protest tegen de mogelijke komst van windmolens in het dorp. Op sommige borden vergelijkt de actiegroep RWE/Essent met Duitsers die Nederland bezetten in de Tweede Wereldoorlog. 

Verwijderd

Volgens Munniksma gaat de actiegroep hiermee veel te ver. Op last van het gemeentebestuur zijn daarom het afgelopen weekend al borden weggehaald.

Grof en contraproductief

'Ik heb maandagmiddag telefonisch met Jan Hendriks afgesproken dat er geen nieuwe borden worden opgehangen', zegt Munniksma. Hij vindt sommige overgebleven borden 'grof en contraproductief', maar niet zo kwetsend dat ze moeten worden weggehaald.

Update:

Er zijn borden met woorden als 'verraders' die wél direct moeten worden verwijderd, vindt Munniksma. Hendriks verzekerde de burgemeester dat die borden uiterlijk woensdagavond zijn verwijderd. Zo niet, dan laat Munniksma de borden op kosten van Storm Meeden verwijderen.