Anonieme tip leidt naar hennepkwekerij in Meeden

© Flickr/Van_mij (Creative Commons)
De politie heeft maandagmiddag een 52-jarige man uit Meeden aangehouden nadat de politie een hennepkwekerij had opgerold.
Achter een woning aan de Hereweg in Meeden trof de politie in een afgetimmerd gedeelte van een loods een hennepkwekerij met ruim 650 planten aan. Agenten moesten deuren forceren om in de loods te komen. De politie kwam deze kwekerij op het spoor dankzij een anonieme melding.

Geld, auto's en fietsen

Na onderzoek werd in een woning in de stad Groningen een 52-jarige Meedenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de kwekerij. In de woning werd een geldbedrag aangetroffen.
Ook werden meerdere duurdere goederen aangetroffen, waaronder twee auto's, drie ATB fietsen en een kostbaar horloge. Het geld en de goederen werden in beslaggenomen. De politie onderzoekt of het geld is verdiend met drugshandel en of de goederen zijn gekocht met drugsgeld.

Afgetapt

Bij onderzoek bleek dat de stroom illegaal was afgetapt. De 52-jarige verdachte is opgesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.