Vanuit Groningen met de bus naar 12 Duitse steden

Busmaatschappij FlixBus gaat vanuit Groningen nieuwe lijndiensten opzetten naar grote steden in Duitsland. Het totaal aantal bestemmingen komt daarmee op twaalf.
Keulen

FlixBus reed al naar Berlijn en Düsseldorf, maar heeft nu ook Keulen toegevoegd. Ook stoppen er vanuit Groningen bussen in Bremen, Duisburg, Hamburg en Kiel.

Studenten

Het Duitse FlixBus werkt samen met regionale busmaatschappijen. Ook busbedrijf Lanting in Hoogeveen rijdt voor de Duitse intercitybus-aanbieder en is tevreden over de belangstelling. 'Er stappen niet alleen veel studenten op, maar ook mensen die over de grens werken', aldus eigenaar Nick Lanting.

Europa

De bussen van FlixBus rijden dagelijks en zonder overstap heen-en-weer tussen Groningen en twaalf Duitse steden. Lanting heeft wel een verklaring voor de populariteit: 'Het buskaartje is veel goedkoper dan een treinkaartje'.
Het zou hem dan ook niets verbazen dat FlixBus het aantal bestemmingen nog verder opschroeft en ook naar andere Europese landen een intercitybusdienst gaat opzetten.