Siddeburen mag niet met trekker naar laatste concert van Normaal

Burgemeester Geert-Jan ten Brink van Slochteren is niet gevoelig voor de Facebookactie van inwoners van Siddeburen, die graag met de trekker naar het laatste concert van Normaal willen: 'Het gaat niet gebeuren.'
De boerenrockband Normaal treedt op 2 oktober op op Schanspop in Siddeburen. In veel dorpen is het een traditie om op de trekker naar een concert van Normaal te gaan, maar sinds twee jaar steekt de gemeente Slochteren daar een stokje voor.

Uitzondering?

Verschillende Siddebuursters hoopten dat Ten Brink een uitzondering wil maken, omdat Normaal ophoudt te bestaan en ook nog eens Siddeburen als laatste locatie voor een concert heeft gekozen.
Helaas..
Maar: 'Ik begrijp het sentiment, hartstikke mooi om op de boerenkar naar Normaal te gaan. Maar het mag wettelijk niet', zegt een onverbiddelijke burgemeester.

'De wet is heel helder en ik kan geen uitzondering maken. Het maakt niet uit of het de eerste keer, of de laatste keer van Normaal is', zegt hij.

'Ze krijgen veel last'

Mochten Siddebuursters tóch besluiten de trekker te starten, dan worden ze tegengehouden. 'Net als de afgelopen twee jaar en de mensen zullen daar veel last van krijgen. Het advies is dan ook om dat niet te doen.'