TT-camping zet cameratoezicht in tegen diefstal

© Rick Nederstigt/ANP
Europa Camping Zuid gebruikt als eerste TT-camping cameratoezicht om dieven en vandalen aan te pakken.
De camping aan de Beilerstraat in Assen is het zat dat tenten vernield en leeggeroofd worden. De camera's kunnen 360 graden om zich heen filmen en zullen 24 uur per dag aan staan.

Vorig jaar drie diefstallen

Uitbater Ulco van der Land is vorig jaar begonnen met de camping. Toen hield hij toezicht met een paar werknemers en reed hij zelf rond op een quad. Toch zijn er dat jaar drie tenten leeggeroofd. 'Je kunt niet altijd en overal op het juiste moment zijn. De nare dingen zijn waarschijnlijk in de nacht gebeurd, door tentjes open te snijden.' Met camera's hoopt hij dat dieven niet meer aan het toezicht kunnen ontsnappen.

Niet bang voor inbreuk op privacy

Van der Land is niet bang dat de privacy van zijn bezoekers in het geding komt. 'Als je ziet dat ze af en toe in de blote kont over de camping lopen, dan denk ik dat dit ook wel meevalt.' Hij sluit uit dat de beelden van feestende campinggasten op zullen duiken op Youtube of ergens anders. Van der Laan laat het videomateriaal direct na de TT vernietigen en de filmpjes worden pas bekeken als een diefstal of vandalisme gemeld wordt.