Groningse FrieslandCampina vestigingen buiten schot

De Groningse vestigingen van FrieslandCampina in Bedum, Marum en Noordwijk blijven buiten schot bij de grote reorganisatie van het zuivelbedrijf.
Bij de reorganisatie verdwijnen de komende drie jaar 335 tot 375 banen. De banen verdwijnen op productielocaties in Beilen en Leeuwarden. In Beilen, waar voornamelijk kindervoeding en ingrediënten worden geproduceerd, vervallen 210 tot 230 van de in totaal 767 arbeidsplaatsen.
Bij FrieslandCampina in Leeuwarden, waar hoofdzakelijk gecondenseerde melk wordt gemaakt, verdwijnen de komende drie jaar tussen de 125 en 145 van de huidige 852 arbeidsplaatsen.

Uitbreiding productiecapaciteit

FrieslandCampina heeft naar eigen zeggen de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in uitbreiding van de productiecapaciteit, onder meer in Beilen en Leeuwarden en kostenefficiëntie. 'Dan kom je op een punt dat de extra handjes, die tijdens dat proces hard nodig waren, niet meer nodig zijn', aldus een woordvoerder, die benadrukte dat de slag nodig is om concurrerend te blijven.

Bedrijfsbreed

Overigens zullen bedrijfsbreed banen op de locaties verdwijnen. 'Zowel bij de productie, als op kantoor en bij het management', verduidelijkte de woordvoerder. Die meldde verder dat de komende jaren in stappen een aantal ontslagrondes volgt.
Bij het concern werken wereldwijd circa 22.000 mensen. Op de 140 tot 160 vaste werknemers die hun baan verliezen is het geldende Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing.