Dubbele moordzaak dient in oktober

© Annet Zuurveen
De rechtbank buigt zich in oktober twee dagen lang over de dood van Trevor Griffiths (71) en Gudrun Kuster (66 ). Beide inwoners van de stad Groningen zijn vorig jaar op 18 januari gewurgd. Justitie houdt de 40-jarige Michael S. verantwoordelijk voor de dubbele moord.
S. ontkent dat hij de twee om het leven heeft gebracht.

Onderdak

De slachtoffers kenden elkaar niet, maar hadden beide onderdak gegeven aan de drugsverslaafde S. Toen hij werd aangehouden had S. bloed van de twee op zijn kleding en op zijn schoenen. Ook had hij de mobieltjes van beide slachtoffers op zak en hij droeg de tas met boodschappen die Griffiths kort daarvoor had gekocht.

Deels verbrand

Nadat de 71-jarige bejaarde was gedood werd zijn woning in brand gestoken. Het lichaam van de man verbrandde deels. Om zijn hoofd was een plastic zak gebonden. De 66-jarige vrouw had steekwonden in haar hals. De slachtoffers woonden aan de Waldeck Pyrmontstraat en aan de Oliemuldersweg.

Reconstructie

Vorig jaar oktober werd een reconstructie gemaakt van de dubbele moord, met behulp van acteurs. Dit was nodig om de verklaringen van Michael S. nauwkeurig na te trekken. Daarnaast vergeleek het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) de vezels die op de trui van Kuster waren gevonden.

MH17

In januari was dat onderzoek nog niet afgerond. Ook was het wachten op de uitkomsten van de reconstructie op 'pleeglocatie'. De forensische onderzoekers moesten het werk neerleggen omdat ze werden ingezet bij het onderzoek naar de vliegramp met de MH17.