Steekpartij bij bloederig verjaardagsfeest blijft onbestraft

© Martin Nuver/112Groningen
De man had twee messteken tussen zijn schouderbladen en twee steken in zijn zij. De wonden waren diep. Hij had een klaplong, een miltbloeding, een gebroken rib, een gebroken neus en losse tanden in de mond. Dit gaat over de gevolgen van een verjaardagsfeest.
Een 54-jarige Stadjer had het feest op 6 februari georganiseerd voor een familielid die vijftig werd. Hij had een kroeg aan de Ulgersmaweg afgehuurd en meer vrienden uitgenodigd, waaronder een 59-jarige Stadjer.

Ongenode gast

Een kennis had hij niet uitgenodigd, maar die kwam wel. En hij liet zich niet wegsturen. Tot drie keer toe kwam de kennis aan de deur. Uiteindelijk ontstond er ruzie en deelde de Abraham een 'corrigerende tik' uit. Daarna ging hij de kroeg weer in. De twee andere verdachten rolden met de ongenode gast over straat.
Het slachtoffer werd ernstig bloedend naar het ziekenhuis gebracht.

Voorarrest

Het Openbaar Ministerie wees de 59-jarige aan als degene die had gestoken en eiste dat hij daarvoor twee jaar de cel in ging.
De rechter achtte dit niet bewezen, maar veroordeelde hem wel voor openlijke geweldpleging. De man kreeg 90 dagen cel opgelegd, net zolang als dat hij in voorarrest had gezeten. Ook moet hij het slachtoffer 400 euro schadevergoeding betalen.

Plaatsgenoot

De 54-jarige organisator van het feestje kreeg, ook voor openlijke geweldpleging, 34 dagen cel opgelegd plus nog eens zestig dagen als hij de komende twee jaar weer in de fout gaat. En hij moet meebetalen aan de schadevergoeding.