Verliefde Groninger werd steeds inniger met stiefdochter

© Jos Schuurman
Een 44-jarige man uit Groningen heeft voor de rechtbank bekend dat hij verliefd is geworden op zijn 15-jarige stiefdochter. Daar bleef het niet bij, volgens het Openbaar Ministerie. Het OM eist twee jaar cel tegen de man voor misbruik van het meisje.
Het misbruik gebeurde vorig jaar juli tot en met december in Hoogezand, volgens het OM. De Groninger had toen een relatie met de moeder van het meisje. Door financiële zorgen liep de verhouding 'niet al te best meer', vertelde de Stadjer tegen de rechters. De band met zijn stiefdochter werd juist 'inniger'. Ze ondernamen vaker dingen samen, zei hij.

Alcohol

De Groninger werd verliefd, zei hij, al wist hij dat dat niet mocht. Daarbij speelde alcohol een grote rol, vertelde de man. Hij kon zich daardoor weinig meer herinneren.
Het meisje trok zelf bij de politie aan de bel. Een paar dagen later meldde de stiefvader zich.

'Buitengewoon ernstig'

De Groninger heeft geen strafblad, maar toch zijn 'deze buitengewoon ernstige feiten goed voor een lange celstraf', meent de officier. De aanklager vindt ook dat de verdachte tijdens zijn proeftijd een psychisch behandeld moet worden.