Grote brand verwoest winkelpand Zuidlaren

De Kruidvat in Zuidlaren is vrijdagavond door brand verwoest. Volgens de brandweer is de kans groot dat de brand is veroorzaakt door een blikseminslag. Het pand kan als verloren worden beschouwd.
Het is nog niet honderd procent zeker dat de brand is verzoorzaakt door een
. 'Het was noodweer. Op meerdere plekken waren blikseminslagen. Maar we gaan nog onderzoek doen naar de oorzaak van de brand', zegt Bas Luinge van de brandweer tegenover
.

Geen gevaar

Volgens Luinge was er geen gevaar voor de omgeving: 'Er zit geen asbest in het pand. Het is een nieuw pand. We kunnen er niet meer in. We hebben het gecontroleerd uit laten branden.' Niemand raakte gewond.

'Verschrikkelijke knal'

Buurtbewoners vermoeden ook dat het onweer van vrijdagavond de brand heeft veroorzaakt: 'Het was blikseminslag denk ik. Ik hoorde een verschrikkelijke knal. We schrokken ons wezenloos. We hadden al snel door dat er wat gebeurd was, want het was zo dichtbij', vertelt een van de buurtbewoners.
Een andere Zuidlaarder vertelt: 'Ik zat voetbal te kijken en ineens hoorde ik een gigantische knal. Mijn vrouw zat boven tv te kijken, dus die kwam naar beneden rennen. Die zag vervolgens brand en brandweerauto's.'

Geen gewonden

Omliggende panden konden wel worden gered. Het vuur zou zijn begonnen op het dak van het pand. Voor zover bekend was niemand in het pand aanwezig.