Periscope-verslaggever ontruiming Jumbo wordt internetfenomeen

Rianne Schuurman is zaterdag min of meer toevallig een internetfenomeen geworden. De communicatie-adviseur van het Martini Ziekenhuis probeerde voor het eerst de app Periscope uit en werd meteen door vele honderden mensen gevolgd.
Schuurman wilde actievoeren voor de Groninger voedselbank bij de Jumbo in de Euroborg. Ze was nog niet binnen, of ze werd weer naar buiten gestuurd vanwege de bommelding. Meteen greep ze haar telefoon om de Twitter-app Periscope een keer te proberen. Met de app kun je de wereld live laten zien wat er om je heen gebeurt.

Vij mensen

'Toen ik na een tijdje keek, bleken vijf mensen te kijken', zegt Schuurman. Ze besloot voor die paar kijkers te blijven filmen. Drie uur later keken 1.400 mensen en werd ze geïnterviewd door verschillende media, zoals de NOS.

Accu

Ze had nog wel een probleempje. Haar accu was bijna op. Ze vroeg aan allerlei voorbijgangers of mensen nog wat stroom hadden voor haar iPhone. Even later was daar RTV Noord-verslaggever Arnoud Bodde. Hij rustte haar uit met een vol batterypack en een goede microfoon, waardoor ze weer enkele uren langer kon streamen.
Voor de communicatie-adviseur smaakte het live-verslaggeven naar meer. Toch benadrukt ze dat ze situaties als deze erg vervelend vindt: 'Ik hoop niet dat dit dagelijks gebeurt.'
Ik kwam vanmiddag niets vermoedend aanwaaien om mijn sleutelbos te zoeken, toen ik hoorde over iemand op #persicope met een lege batterij...
— Arnoud Bodde (@acbodde) June 6, 2015
Vijf uur later kennen alle media in Nederland @rianneschuurman
— Arnoud Bodde (@acbodde) June 6, 2015