Omwonenden stellen kritische vragen over afzettingen Euroborg

Omwonenden van de Jumbo-supermarkt in de Euroborg in Groningen hebben tijdens een bewonersbijeenkomst kritische vragen gesteld over de afzettingen rond de Euroborg. Het gebied werd zaterdag afgesloten na een bommelding bij de Jumbo.
Burgemeester Peter den Oudsten begeleidde de bijeenkomst voor de bewoners en ondernemers. Daar kwamen twintig mensen op af. Er was waardering voor het optreden van de hulpdiensten, maar dus ook kritiek.

Gebrekkige informatie

Die kritiek ging niet alleen over de afsluiting, maar ook over de manier waarop sommige agenten de bewoners in eerste instantie behandelden. Ook werd er geklaagd over de informatievoorziening. Veel omwonenden wisten lange tijd niet wat er aan de hand was.
Burgemeester Den Oudsten erkent dat de informatievoorziening beter had gemoeten. Hij gaat de kritiek bespreken met de politie.

Tien tips

Zaterdag gaf de politie beelden vrij van een man die een explosief neerlegt bij de Jumbo aan het Overwinningsplein in Groningen. Zaterdag kwamen er tien tips binnen. Daar zijn zondagochtend geen nieuwe tips meer bij gekomen.