Hardloopsters halen recordbedrag op bij Ladiesrun

Bij de Pink Ribbon Ladiesrun in Groningen is zondag een bedrag van 4.325 euro opgehaald. Dat is een record. Vorig jaar gaf de organisatie een cheque van vierduizend euro aan Pink Ribbon.
Aan de Ladiesrun deden dit jaar ruim tweeduizend vrouwen mee. Ze liepen rondjes van 2,5 kilometer door de binnenstad van Groningen. De start en finish was op de Grote Markt.

Winnaars

Behalve geld ophalen voor het goede doel ging het ook om de sportieve prestaties. Saffira Kiewiet uit Haren won de tien kilometer in een tijd van 37.47. De 7,5 kilometer werd gewonnen door Welmoed van der Offinga uit Workum. Zij liep deze nieuwe afstand in 32.38. De vijf kilometer schreef Stadjer Sofie Lövdal met 18.03 op haar naam. Julia Dokter uit Groningen won de 2,5 kilometer in 9.53.

Spannende finish

Bij de 2,5 kilometer moest een finishfoto eraan te pas komen om erachter te komen wie als eerste gehuldigd kon worden. Julia Dokter ging samen met haar zus Sofie Dokter over de eindstreep. Op de foto was te zien dat Julia toch net een fractie eerder over de finish kwam.

Onderzoek

Alle donaties gaan naar onderzoeker Neil Aaronson. Hij doet onderzoek naar het bevorderen van de fysieke gesteldheid en het welzijn van vrouwen met uitgezaaide borstkanker.