Jochem Hoekstra wint Ronde van Limburg

Wielrenner Jochem Hoekstra uit Haren heeft zondag de 65e Ronde van Limburg op zijn naam geschreven. De renner van Cyclingteam Jo Piels versloeg zijn ploeggenoot Stefan Poutsma uit Peize na 184 kilometer in een sprint a deux.
Hoekstra wist zich in het Limburgse land lang te verstoppen en sloot pas een kilometer of tien voor de finish aan bij een kopgroep van twaalf. In de laatste plaatselijke omloop kwam de 22-jarige renner uiteindelijk samen met Poutsma van voren en besliste de strijd op de laatste beklimming van de Adsteeg in Beek in zijn voordeel.

Tranen

'Mooi, heel mooi en een beloning voor al die uren die ik in het fietsen geïnvesteerd heb. Als je me vraagt welke wedstrijd wil je winnen? Dan is dat de Ronde van Limburg. Dat is toch de klassieker voor amateurs in Nederland die telt,' zegt een zeer blije Hoekstra, die na afloop zijn tranen van blijdschap de vrije loop liet.
Hoekstra won twee weken geleden solo de klassieker Omloop der Kempen. Met de zege in Limburg komt zijn seizoentotaal op twee.
Podium 65e Ronde van Limburg 1. Jochem Hoekstra 2. Stefan Poutsma 3. Sjoerd Kouwenhoven #RvL pic.twitter.com/KKcOL18Gyj