NWVG grijpt net naast zege in Roden

Stan Wijkel heeft namens de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) zondag net naast de zege gegrepen in de Acht van Noordenveld. Gary Hekman uit Heerde troefde Wijkel in de sprint af in Roden.
De Acht van Noordenveld telt mee voor de Clubcompetitie en ging tot vorig jaar door het leven als de Ronde rond het Ronostrand. In de finale van de koers over ruim 170 kilometer kwamen achttien renners op kop. Op de plaatstelijke omloop probeerden Sven Kramer namens de NWVG en Jan Bos uit Bontebok het samen, maar ze werden teruggepakt.

Te vroeg aangegaan

De uit Holsloot afkomstige Wijkel ging de sprint aan, maar kreeg Hekman in zijn wiel. Wijkel gaf na afloop aan de sprint te vroeg in te hebben gezet, waardoor de finish net te ver weg lag. Bram de Kort uit Dongen werd derde. Hij is nu ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Stormvogels Veendam

Paul de Haan uit Meedhuizen was met een 28e plaats de beste renner van de Stormvogels uit Veendam. Stormvogels slaagde erin om voor de eerste keer dit seizoen met drie renners te finishen in een Clubklassieker. De op papier belangrijkste troef Henk Jaap Moorlag gaat per 1 juli in Groningen werken, waardoor de nu nog in Limburg werkzame coureur meer beschikbaar is voor wedstrijden.