Slachtoffer steekpartij hoeft niet de cel in

© Martin Nuver/112Groningen
Een 45-jarige Stadjer die neergestoken werd bij een verjaardagsfeestje, hoeft niet de cel in. Daar was hij wel bang voor, want hij veroorzaakte de ruzie met een duw.
Feestje

De man mocht niet naar binnen bij het feestje in een café aan de Ulgersmaweg in de stad Groningen. Hij tikte daarom op het raam, om zijn vriendin naar buiten te wenken.
Dat viel in verkeerde aarde. Niet zijn vriendin, maar de kroegbaas en vier mannen kwamen naar buiten.
De Stadjer gaf de kroegbaas een duw. Die viel achterover en liep enkele blauwe plekken op. De andere drie mannen vielen vervolgens de Stadjer aan. Tijdens die vechtpartij werd de man met een mes gestoken. Hij raakte zwaargewond.

Proeftijd

Het slachtoffer zat nog in zijn proeftijd voor een eerdere veroordeling. Daarom was hij bang dat hij zelf nog vier maanden achter de tralies zou belanden.
De rechter besloot hem wel schuldig te verklaren, maar geen straf op te leggen. De voorwaardelijke straf blijft echter wel op de plank liggen.

Schadevergoeding

De drie belagers moesten eerder al voor de rechter verschijnen. Wie er had gestoken werd niet duidelijk. Hun straffen kwamen daarom niet veel hoger uit dan drie maanden cel. De derde verdachte werd zelfs vrijgesproken.
Het slachtoffer wilde ook nog 2500 euro schadevergoeding van de kroegbaas, maar de rechter heeft dat niet toegewezen. Wel krijgt hij 400 euro van de twee veroordeelden.