'Na de zomer plan van aanpak centrum Stadskanaal'

In september ligt er een plan van aanpak voor het centrum van Stadskanaal. Dat zei wethouder Peter Gelling (Gemeentebelangen) maandagavond in de Knoalster gemeenteraad.
De raad van Stadskanaal besprak maandag de voorjaarsnota 2015 en de perspectiefnota 2016-2019. In die
werd echter met geen woord gerept over het centrum van Stadskanaal.

Onbegrijpelijk

Dat was tegen het zere been van Klaas Jan Havinga, voorzitter van de Algemene Handelsvereniging en Centrum Winkeliers. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de aanpak van het centrum niet is meegenomen in een plan dat over de komende vier jaar gaat.
'Het is vijf voor twaalf', zegt Havinga. 'Er is leegstand, structureel. Er zijn te veel vierkante meters. En de bereikbaarheid en gezelligheid ontbreekt. Als de gemeente zegt dat we daar serieus mee bezig zijn, dan verbaast het mij dat er niets over vermeld staat.'

Concreet plan

Wethouder Peter Gelling laat weten dat er overleg plaats vindt met Hoogezand, Veendam en Winschoten samen met de provincie. Pas daarna wordt een concreet plan gepresenteerd. Gelling verwacht dat in september te hebben.

Breder perspectief

'Dat hier ogenschijnlijk geen veranderingen zijn, wil niet zeggen dat we hier niets doen', aldus Gelling. 'We zijn veelvuldig in gesprek met detaillisten, vastgoedbeheerders, etcetera. Maar we willen het ook in breder perspectief zien, daarom staat er nog niets vermeld.'