Kemkers en Nijland presenteren Topsportzorgcentrum

'We stappen over onze eigen schaduw', zegt FC Groningen-directeur Hans Nijland over het Topsportzorgcentrum. Hij presenteerde het plan voor het complex maandagavond samen met Gerard Kemkers, de manager ervan.
Het Topsportzorgcentrum wordt een uiterst modern complex, naast de nieuwe trainingsvelden van de FC in de Groningse wijk Corpus den Hoorn.

Andere sporters

Het centrum moet de voetballers van de FC, maar ook toppers in andere sporten alle mogelijke faciliteiten bieden. Ook de opleiding van FC Groningen krijgt er een plek.
Van de voorzieningen kunnen ook amateurclubs profiteren, zeker als het gaat om de behandeling van sportblessures. Het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Martini Ziekenhuis doen ook mee in het project.

Het ultramoderne complex verenigt een groot aantal functies. Behalve de topsport, die op de begane grond een plek krijgt, gaat het ook om horeca en kantoren.

Lening

Het Topsportzorgcentrum gaat bijna acht miljoen euro kosten. Het Groninger college gaat daarmee akkoord. Er moet dan wel een lening van vijf miljoen euro aan de NV Euroborg worden verstrekt.
De verwachting is dat de gemeenteraad daarmee instemt.