Inval in woonwagenkamp Peizerweg in Groningen in verband met onderzoek hennepteelt (update)

De politie heeft woonwagenkamp De Kring aan de Peizerweg in Groningen afgesloten in verband met een groot onderzoek naar hennepteelt.
Geldhonden

Er zijn vijf personen aangehouden, waarvan vier op het woonwagenkamp wonen. Er wordt onderzoek gedaan op zestien locaties waaronder in Winsum en Veendam en op een locatie in Drenthe, meldt de politie. Bij het onderzoek wordt gebruik gemaakt van geldhonden en speciale zoekteams van defensie.

Grote jongens

Volgens woordvoerder Ron Schaftenaar zijn er goederen, administratie en geld in beslag genomen. 'We denken dat de hennepteelt wordt aangestuurd vanuit het woonwagenkamp.
We proberen achter de grote jongens te komen'. Er zijn twee hennepkwekerijen gevonden.
Het onderzoek duurt zeker nog de hele ochtend. Er worden meer aanhoudingen verwacht.
Verslaggever Carl Hoekstra staat bij het woonwagenkamp. Volgens hem gaat het om een grote operatie.'Elk huis wordt doorzocht'.

Update 08.55

Er zijn inmiddels zes aanhoudingen verricht en meerdere auto's in beslag genomen. Er zijn in totaal honderd politiemensen betrokken bij het onderzoek.
De politie heeft bij zoekingen in #Groningen ook geldhonden ingezet. Bovendien wordt expertise v zoekteams van defensie benut. #hennepactie
— Politie Groningen (@polgroningen) 9 juni 2015
Er wordt in 16 panden gezocht naar hennep, geld, waardevolle goederen en/of administratie. #henneponderzoek
— Politie Groningen (@polgroningen) 9 juni 2015
Ook in #Winsum is een #hennepkwekerij aangetroffen #hennepactie pic.twitter.com/bu10AImWWE
— Politie Groningen (@polgroningen) 9 juni 2015