NAM erkent knelpunten bij schade-afwikkeling

© FPS/Jos Schuurman
De NAM heeft er geen moeite mee dat de nationaal coördinator Groningen zich gaat bemoeien met de afhandeling van complexe schadegevallen.
Zo reageert het gasconcern op de noodkreet van de voorzitters Wallage en Kamminga van de Dialoogtafel. Ze vinden dat Hans Alders de NAM moet dwingen deze zaken binnen een half jaar op te lossen.

Knelpunten

In een brief aan de nationaal coördinator sommen de voormannen van de Dialoogtafel op persoonlijke titel een aantal knelpunten op. De NAM zegt deze knelpunten te onderschrijven.
Het gasconcern staat open voor een rol van Alders bij het aanpakken van deze problemen.'Het is goed dat de knelpunten kenbaar worden gemaakt aan de nationaal coördinator. Een overheidsrol kan helpen om tot oplossingen te komen bij complexe schadegevallen,' laat een woorvoerder weten.

Resultaten

De NAM wijst er op dat wel degelijk resultaten worden geboekt bij de afwikkeling van complexe schadegevallen. Verder wordt benadrukt dat de afhandeling van die omvangrijke schades 'om zorgvuldigheid en tijd vragen'.