Ontwerp gasthuis Hoogezand blijkt niet bevingsbestendig: bouw vertraagd

© Stichting het Gasthuis
In januari van dit jaar kreeg de bouw van een hospice in Hoogezand na diverse mislukte pogingen groen licht. Maar nu blijkt er opnieuw een kink in de kabel te zijn: het ontwerp van het gebouw is niet aardbevingsbestendig.
Daardoor loopt de bouw een vertraging op van ongeveer een half jaar.

Ontwerp aangepast

De constructie in het ontwerp is inmiddels geheel aangepast en er zijn opnieuw berekeningen uitgevoerd die door de NAM moesten worden goedgekeurd. De verwachting is nu dat de bouw niet eerder kan beginnen dan in augustus of september.
De bouwtijd wordt geschat op zes à acht maanden. In de oorspronkelijke plannen was het de bedoeling dat de bouw 'zeer binnenkort' na de overeenkomst van 15 januari zou starten.

Kink in de kabel

Er wordt al vanaf 2010 gesproken over de oprichting van een hospice in Hoogezand. Telkens kwam er een kink in de kabel. Zo bleek het plan om twee bestaande woningen te verbouwen technisch niet haalbaar. Andere pogingen liepen vast op de financiering.

Terminaal zieke mensen

Het Gasthuis is bedoeld voor terminaal zieke mensen die op korte termijn gaan sterven, maar dit niet in een ziekenhuis- of verpleeghuis willen doen.