Actiegroep gaat werkdruk RUG onderzoeken

© Arnoud Bodde/RTV Noord
De actiegroep Rethink RUG gaat onderzoeken hoeveel tijd docenten aan de universiteit kwijt zijn aan bureaucratische rompslomp.
Dat is de voornaamste uitkomst van een openbare discussie tussen de criticasters van de Groninger universiteit en het College van Bestuur.
De actiegroep vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn met de regeltjes die docenten steeds meer dwars zitten. Negentig medewerkers schreven onlangs een brief waarin ze lieten blijken het niet eens te zijn met de bureaucratisering en de hoge werkdruk aan de RUG.

Positief

Het CvB had daar al positief op gereageerd, dinsdag werd over de tien voornaamste kritiekpunten in het openbaar gediscussieerd.

'Onderzoek dat nou eens'

Bestuursvoorzitter Sibrand Poppema had een luisterend oor. 'Als jullie echt op de werkvloer dingen ervaren waarvan jullie zeggen 'wat is dat nou een onzin...', onderzoek dat nou eens, som ze op en dan kunnen we met elkaar kijken of we die punten kunnen verwijderen', zei hij.

'Druk is te groot geworden'

Steeds meer studenten met minder mensen en wel steeds meer controle, dat is de praktijk aan de RUG. Poppema: 'En dat is de staf te veel geworden. De druk op de medewerkers is te groot geworden. Dus we gaan kijken hoe we met z'n allen die druk kunnen verlichten.'