Vrouw krijgt taakstraf voor vervalsing bankafschrift

© Jos Schuurman/FPS
Een 63-jarige vrouw uit Bad Nieuweschans die een loonstrook en bankafschrift vervalste om een lening bij een bank te krijgen, moet voor straf dertig uur werken. Verder kreeg ze van de rechtbank in Groningen nog zestig uur voorwaardelijke taakstraf.
De vrouw wilde een lening van 17.000 euro afsluiten. Daarvoor moest de vrouw loonstroken en bankafschriften opsturen. Omdat een deurwaarder in september eenmalig beslag had gelegd op een deel van haar loon, veranderde ze dat lagere bedrag op de papieren in haar reguliere salaris.
'Schade door politie en justitie' 
De vrouw vindt dat ze daarmee niemand had benadeeld en dat politie en justitie haar juist telkens schade toebrachten, waardoor haar financiële problemen zich alleen maar opstapelden.

Valsheid in geschrifte

Het Openbaar Ministerie vindt dat de vrouw door de valsheid in geschrifte belangrijke informatie had achtergehouden voor de bank. De officier van justitie eiste 120 uur taakstraf, waarvan tachtig uur voorwaardelijk. 'Mevrouw denkt dat de hele wereld tegen haar is. Ze kan het financieel niet meer bolwerken en ik raad haar aan juridische hulp te zoeken.'

Hoger beroep

Dat is de vrouw niet van plan. Ze is het oneens met de straf en de schadevergoeding van 165 euro die ze aan de bank moet betalen, maar wil koste wat kost zonder advocaat in hoger beroep.