Zorgen over positie breedtesport in Topsportcentrum

Een groot aantal fracties in de Groninger gemeenteraad wil meer duidelijkheid over de positie van de breedtesport in het nieuwe Topsportzorgcentrum. Partijen vermoeden dat het centrum vooral voordelig is voor FC Groningen.
Het
komt op Sportpark Corpus Den Hoorn. Naast trainingsfaciliteiten voor FC Groningen komen er medische zorgfuncties voor andere sportclubs. Ook is er ruimte voor horeca, kantoren en onderwijs.

Lening

Het stadsbestuur maakte onlangs bekend bijna vijf miljoen euro te willen lenen aan NV Euroborg voor de bouw van het centrum. FC Groningen investeert zelf drie miljoen in het complex. Als voorwaarde voor de lening stelt de gemeente dat het centrum meer moet zijn dan een oefencomplex voor FC Groningen. Volgens de gemeente voldoet het plan daaraan.
Partijen in de gemeenteraad twijfelen daarover: 'Het lijkt op een Topsportzorgcentrum met een hoofdletter t', zei Jurriaan Hoogendoorn (ChristenUnie). Ook andere oppositiepartijen zijn ronduit kritisch.

Euroborg

Een groot aantal partijen baalt nog van de vorige discussie over FC Groningen. Twee weken geleden leidde een afkoopsom voor het onderhoud van stadion Euroborg tot een harde confrontatie tussen college- en oppositiepartijen.
Wethouder Paul de Rook (D66): 'Ik merkte dat die discussie nog diep zit bij sommige partijen, maar dit plan is gewoon goed voor de stad. Ik hoop in de raadsvergadering nog meer partijen te kunnen overtuigen.'

Provincie

Overigens is de financiering van het project nog altijd niet helemaal rond. Zo is er nog geen zekerheid over een provinciale bijdrage van 700.000 euro. Als de provincie niet meedoet, dan moet FC Groningen op zoek naar andere geldbron, zo zei de wethouder.