Rijksambtenaren gaan demonstreren in Leeuwarden

© RTV Noord (Archief)
Rijksambtenaren uit Groningen, Friesland en Drenthe gaan volgende week dinsdag actievoeren in Leeuwarden voor een betere Cao.
Ze zitten al ruim vier jaar zonder nieuwe Cao. De ambtenaren eisen meer loon en duidelijke afspraken over werkzekerheid.
Volgens vakbond CNV Overheid gaat het om onder meer medewerkers van de Belastingdienst, DUO, het Openbaar Ministerie, gevangenissen en Rijkswaterstaat.

'Tiseenschandestraat'

De ambtenaren verzamelen zich volgende week dinsdag om 12:00 uur aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden. Daar staan veel gebouwen van het Rijk. Het straatnaambord wordt omgedoopt tot 'Tiseenschandestraat'.
Volgens Loek Schueler van CNV Overheid doen komende dinsdag in elk geval medewerkers van de douane en van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid uit Groningen mee met de staking.

Aparte actie

In september wordt er nog een speciale actie gehouden voor werknemers van DUO en de Belastingdienst. 'In Groningen werkt het grootste deel van de Rijksambtenaren bij DUO en de Belastingdienst. Daarom doen we daar een aparte bijeenkomst voor. Maar als zij er dinsdag ook bij willen zijn, dan zijn ze van harte welkom', vertelt Schueler.