Mollema kan niet met de besten mee in de Dauphiné (update)

© Trek
Bauke Mollema heeft in de eerste bergrit in het Criterium du Dauphiné veel tijd verloren. Door rugklachten moest hij op de voorlaatste klim lossen uit de groep met favorieten. (Update 17:15)
Het lukte de Groninger ook niet om in de afdeling terug te komen. De Fransman Romain Bardet won de etappe. Mollema kwam op meer dan een kwartier achterstand over de finish. Hij was onder meer in het gezelschap van Martijn Keizer uit Muntendam.

Rugklachten

Mollema wijt zijn achterstand aan rugklachten die hem al langer parten spelen. Hij liep de blessure dit voorjaar op bij een val in de Ronde van het Baskenland: 'Ik moet naar de osteopaat en een paar goede behandelingen krijgen. De spieren zijn wat stram. Ik denk dat het verder met de conditie wel goed zit. ik maak me totaal geen zorgen voor de Tour.'

'Spieren zijn stram'

Mollema bereidt zich in de Dauphiné voor op de Tour de France. De rit van donderdag, van Digne Les Bains naar Pra Loup door de Franse Alpen, staat ook in de Ronde van Frankrijk op het programma.

Hoogtestage

De 'Dauphiné' is de laatste koers voor Mollema in de aanloop naar de Tour de France. Vanaf maandag gaat hij op hoogtestage naar de Sierra Nevada.