Stadjer krijgt inzicht in WOZ-waarde

Woningeigenaren in de gemeente Groningen kunnen vanaf volgend jaar hun eigen WOZ-waarde controleren. Ook kunnen ze gegevens veranderen. De nieuwe aanpak volgt op een proef in drie stadswijken die succesvol is verlopen.
Met de nieuwe aanpak wil de gemeente meer inzicht geven in de gegevens die ze gebruikt voor het bepalen van de WOZ-waarde.

Correcties aanbrengen

Wethouder Ton Schroor: 'Dan kun je ook aangeven: die uitbouw is wel of niet meegenomen, of deze garage heb ik helemaal niet. Vervolgens kunnen we de hoogte van de WOZ-waarde aanpassen.'
De gemeente hoopt dat inwoners door de nieuwe aanpak meer tevreden zullen zijn. In de Herewegwijk, de Oranjebuurt en de wijk Helpman liep vorig jaar een proef onder 6.000 huiseigenaren.

Proef krijgt vervolg

De komende maanden krijgt de proef een vervolg. In 2016 volgt de hele stad. Schroor: 'We hadden het graag dit jaar al ingevoerd, maar de benodigde software kan niet eerder dan volgend jaar worden geleverd.'
De gemeente verwacht niet dat Stadjers door de nieuwe methode massaal gaan reageren op de WOZ-waarde. In de wijken waar de proef plaatsvond, reageerde 15 procent van de woningeigenaren.