Viertal krijgt werkstraffen voor 'eigen rechter spelen'

© Jos Schuurman/FPS
Vier inwoners van Ten Boer, Groningen en Assen zijn voor vrijheidsberoving, mishandeling en openlijke geweldpleging veroordeeld tot werkstraffen tot 240 uur. Drie van hen kregen bovendien een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.
De vier hebben zich in de ogen van de rechter schuldig gemaakt aan eigenrichting.

Dochter in ziekenhuis

Het gaat onder anderen om een 45-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Ten Boer. Hun dochter werd in oktober vorig jaar na een klap van haar 19-jarige vriend naar het UMCG gebracht met een kras in haar gezicht.
De ouders gingen daarna naar de woning van de jongen in Groningen om verhaal te halen. Daar deelde de moeder een klap uit. Ze kreeg hiervoor een taakstraf van 60 uur.
Nadat de jongen op de fiets vluchtte, werd hij in een parkje bij de Vrydemalaan ingehaald door de vader van het meisje. Hij moet voor straf 240 uur werken.

Kennissen

Twee kennissen uit Assen en Groningen die de ouders te hulp schoten, trokken de jongen het busje in en gooiden zijn fiets op de aanhanger. Ze reden vervolgens naar het huis van de jongen, omdat die in hun ogen nog een schuld van 800 euro moest betalen.
De beide kennissen moeten van de rechter 180 en 150 uur werken.