Eis: tien maanden cel voor Stadjer die bij moeder inbreekt

© Marc McLaughlin/Flickr Creative Commons
Een 24-jarige Stadjer heeft donderdag vijftien maanden cel tegen zich horen eisen, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, voor twee inbraken en het stelen van een bromfiets, een autosleutel en een auto.
Ook vindt het Openbaar Ministerie dat de man een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van een half jaar alsnog moet uitzitten, omdat hij in de proeftijd in de fout ging.


Inbraak bij moeder...

De man zou op 3 januari hebben ingebroken in de woning van zijn moeder in Oude Pekela. Op de vensterbank bleef een bloedveeg achter. Het dna-materiaal matchte met de Stadjer.
Hij kwam geregeld bij zijn moeder over de vloer, verweerde de man zich. Maar volgens het Openbaar Ministerie was hij in die periode al wekenlang niet meer bij zijn moeder geweest. 'En er wordt in de tussentijd wel schoongemaakt', merkte de officier van justitie op.
De auto had de man ook niet gestolen, zei hij. Hij zou met vrienden zijn meegereden, die de auto hadden bemachtigd.

...en in slijterij

Hij wordt bovendien verdacht van een inbraak bij een slijterij aan het Helperplein in Groningen op 31 december. Daar zou hij een etalageruit hebben ingeslagen en meerdere flessen whiskey hebben gestolen.
De man zei zich niets meer te kunnen herinneren: 'Ik was dronken.'

Fors strafblad

De man heeft een fors strafblad op zijn naam. Hij heeft meerdere malen, zonder succes, een klinische behandeling ondergaan.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.