Kamp bezoekt tegenstanders windpark Meeden

Minister Kamp komt naar Meeden om er te praten met omwonenden van het windpark N33. Afgelopen maandag liep een informatiebijeenkomst in het dorpshuis in Meeden in het honderd omdat actievoerders dreigden de zaak te verstoren.
Fel tegen

De actiegroepen Tegenwind N33 en Storm Meeden strijden fel tegen de komst van de windturbines.

De minister wil nu zelf met de dorpelingen om de tafel. Wanneer dat zal zijn is nog niet duidelijk.

Burgemeester Rein Munniksma van Menterwolde en gedeputeerde Nienke Homan zeggen nog niet officieel op de hoogte te zijn gesteld van het bezoek van de minister.
'Kamp welkom'
'Wij willen graag met de minister om de tafel', zegt Jan Hendriks van de actiegroep Storm Meeden. Hendriks voegt er aan toe dat gedeputeerde Nienke Homan eveneens aan kan schuiven, maar dat burgemeester Munniksma beter weg kan blijven.

'Geen vertrouwen'

Hoewel Munniksma nog maar koud burgemeester is van Menterwolde, zegt Storm Meeden nu al het vertrouwen in hem te hebben verloren. De actievoerders stellen hem verantwoordelijk voor de escalatie rond de bijeenkomst in het dorpshuis. 'Hij heeft bovendien zijn historie tegen', aldus Hendriks. Als burgemeester van de gemeente Aa en Hunze heeft hij niks gedaan om daar de windmolens tegen te houden.'