Swingin' Groningen is terug van weggeweest

Na een jaar afwezigheid is Swingin' Groningen weer terug in Groningen. Drie dagen lang is de binnenstad het toneel van jazz, blues, soul, funk en blues.
Vorig jaar werd het jazzfestival afgelast. Geldgebrek was, net als een paar geleden, de grote boosdoener. Vooral het feit dat de subsidie van de provincie wegviel, speelde de organisatie parten. Maar nu is de provincie weer van de partij.
Het afhaken van de provincie had dan ook niet te maken met onwil, maar met subsidieregels.

Subsidie

De organisatie verwacht dat ook volgend jaar Swingin' Groningen gewoon doorgaat. 'We hebben goede hoop', zegt organisator Marcel Schlaman. Volgens hem zijn de subsidieregels veranderd.
'Er is een nieuw college en een nieuw college gaat nieuw beleid maken. Ook met de woorden die gedeputeerde Fleur Gräper uitte tijdens de opening op donderdagavond hebben we goede verwachting dat zij weer vast aan boord zijn en niet alleen incidenteel dit jaar.'

Dutch Edition

Op Swingin' Groningen staan dit jaar voornamelijk Nederlandse artiesten geprogrameerd. Het is niet alleen jazz, ook soul, funk, reggae en blues komen aan bod. Het festival wordt zaterdagavond afgesloten met onder meer The Cool Quest, Jan Akkerman en Sven Hammond.