Provincie verwacht verkeerschaos op oostelijke ring

De provincie verwacht maandag tijdens de ochtendspits verkeerschaos op de oostelijke ringweg in Groningen. De nieuwe aansluitingen van de Groningerweg met de oostelijke ring, bij de Hornbach, zijn klaar.
De tijdelijke verkeerslichten bij het industrieterrein Witte Lam zijn vanaf maandag niet meer nodig en verdwijnen. Dat is drie maanden eerder dan gepland.
Volgens de provincie is de verkeersoverast de eerste paar dagen het grootst, met name maandagmorgen. 'Wij verwachten dat het voor veel automobilisten verwarrend wordt. De meesten zullen de eerste paar dagen wel even moeten zoeken', voorspelt woordvoerder Marie-Lou Gregoire van de provincie.

Zet navigatie uit

De verwachting is dat veel automobilisten die vanuit Groningen richting Winsum rijden de nieuwe afslag de eerste dagen over het hoofd gaan zien. Dat betekent doorrijden richting Noordwolde.
Er wordt geadviseerd om de navigatie uit te zetten en de omleidingsborden te volgen. Omleidingsroute 7 leidt je naar de goede weg.
Een klein stuk van de ring ligt er voorlopig nog uit. Tot half juli is de aansluiting van de noordelijke naar de oostelijke ringweg buiten gebruik.