'Martinibokaal blijft ook een beetje in Groningen'

De atletiekbaan in de Stadspark in Groningen wordt voornamelijk gebruikt om te trainen. Grote wedstrijden zijn er niet vaak. En daar moet verandering in komen, vindt de Groningse atletiekwereld.
De eerste aanzet is er al. De traditionele strijd om de Martinibokaal is uitgebreid. Voorheen stonden er alleen maar werpnummers en een 800 meter op het programma. Nu zijn er veel meer loopnummers. Zondagmiddag maakten atleten uit heel Nederland gebruik van het complex. Van junior tot veteraan.

Op de goede weg

Wedstrijdleider Bauke Seldentuis kijkt met trots naar hetgeen zich afspeelt op de baan en op het middenterrein.
'Deze baan is het gewoon waard om een grote, leuke wedstrijd met goede prestaties te hebben. En daar zijn we hard mee bezig. Voor ons gevoel zijn we ook op de goede weg', zegt Seldentuis.

Groningse winnaar

Lars van Hoeven wint de Martinibokaal bij de senioren. Hij zet volgens een deskundige jury de beste prestatie van de dag neer. Hij noteert 50.57 op de 400 meter.
Van Hoeven is lid van AV Heerenveen, maar traint ook bij de Loopacademie in Groningen. 'De bokaal blijft dus ook nog een beetje in Groningen', vertelt hij lachend.