Treinen rijden weer; wisselstoring verholpen (update)

Het treinverkeer tussen Groningen en Assen is maandagmorgen tegen half elf even helemaal stilgelegd. De oorzaak: een wisselstoring tussen het hoofdstation in Groningen en station Europapark.
Update 11:18 uur:
Er rijden weer treinen. De eerste intercity richting Rotterdam is om 11:16 uur vertrokken vanaf het hoofdstation.

Treinen uitgevallen

Er waren de hele ochtend al problemen op verschillende spoorlijnen in onze provincie. Zo vielen er treinen uit op de trajecten Groningen-Bad Nieuweschans, Groningen-Veendam en Groningen-Roodeschool. Reizigers zijn vervoerd met bussen. Waarschijnlijk zijn alle problemen het gevolg geweest van de wisselstoring bij Europapark.

Stilgelegd

Om de storing op te kunnen lossen, is besloten om het treinverkeer op het traject Groningen-Assen tijdelijk helemaal stil te leggen. Om 10:23 uur reed nog een stoptrein richting Zwolle en daarna zijn monteurs aan het werk gegaan. Zo'n drie kwartier later was het probleem opgelost.
Wandeling van station Europapark tot Groningen Centraal cadeau gekregen van NS, dat op deze heerlijke ochtend. #storing #treinleven
— Hans Slender (@HansSlender) 15 juni 2015
Seinstoring tussen Groningen en Zwolle, dus reizigers extra reistijd. Probleem zou rond station Groningen liggen. Ik sta dus nu ook stil.
— Eric Boorsma (@ericboorsma) 15 juni 2015
Lift gekregen van Winschoten naar Groningen, van @NS_online taxi naar Assen en dan netjes aansluitend de trein naar Utrecht. Ik klaag niet.
— Aike van der Ploeg (@AikeP) 15 juni 2015